Waar kunnen we u mee van dienst zijn?

Zwangerschaps-begeleiding

Zwangerschapsbegeleiding of perinatale fysiotherapie is een omvattende term voor prenatale en postnatale fysiotherapie of kinesitherapie.

Tijdens de zwangerschap krijgen vrouwen te maken met een verandering van het lichaam. Dit kan resulteren in klachten zoals bekkeninstabiliteit, last van gewrichtsbanden, pijn, incontinentie… Deze klachten kunnen voortduren of soms zelfs pas ontstaan na de bevalling. Anderzijds kan het ook zijn dat je preventief voor of na een zwangerschap aan je fysieke conditie wil werken.

Het begeleiden van zwangeren en moeders heeft een tweeledig doel:

De behandelingen kunnen  bestaan uit mobilisaties, houdingsoefeningen, stretchoefeningen, bekkenbodemspieroefeningen, ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, houdingen om weeën op te vangen, baringsoefeningen, perstechnieken, partneroefeningen en massages. Hierbij wordt aandacht besteed aan de anatomie, fysiologie en pathologie van de perinatale periode, de technische ingrepen in de perinatale periode, borstvoeding, draagmethoden en de terugkeer naar werk, sport of andere uitdagingen of eisen in het dagelijks leven.